2 jan. 2015

Hartige muffins van juice pulp

Na het slow juicen bewaar ik de groentepulp in bakjes in de vriezer. Hierbij het tweede recept om de juice pulp in te verwerken. Superlekker als lunch of ontbijt. Helemaal favoriet bij mijn vriend :)

Hartige muffins van juice pulp

Nodig voor 6 muffins:

150 gram groentepulp (ik gebruikte de pulp van pastinaak)
75 gram (geiten)roomkaas of slagroom
3 eieren
6 plakjes ontbijtspek
peper
zout
tijm
extra smaakmakers: geraspte kaas, olijven, zongedroogde tomaat of plakjes spek.

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Klop de eieren los met roomkaas of slagroom. Roer de groentepulp erdoor.

3. Voeg flink wat peper, zout en gedroogde tijm toe. En andere kruiden, als je dat lekker vindt. Voeg meer toe dan je denkt, want de muffins hebben veel smaak nodig!

4. Leg de plakjes spek in flexibele muffinvormpjes (als je een gewoon muffin bakblik gebruikt, eerst even invetten!). Vul met het groente-eimengsel.

5. Top met extra smaakmakers: ik gebruikte voor 3 muffins geraspte geitenkaas en voor 3 muffins zongedroogde tomaatjes en een extra plakje spek.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Laat je reactie hier achter...