22 dec. 2014

Juice pulp brownies

Sinds kort ben ik wild aan het slow-juicen :) Superleuk om te experimenteren met verschillende soorten groente en fruit. Ons favoriete sapje tot nu toe is venkel-pastinaak-sinaasappel-citroen. Lekker fris en je hebt weinig fruit nodig om het lekker te maken.

De pulp die je overhoudt na het juicen vind ik zo zonde om weg te gooien. Hierbij het eerste recept om de juice pulp in te verwerken!

Juice pulp brownies

Nodig voor 8 stukken:

80 gram kokosolie
2 eieren
20 gram cacaopoeder
80 gram kokosbloesemsuiker
1 eetlepel vanille-extract
1/8 theelepel ongeraffineerd zeezout
1 theelepel kaneel
100 gram juice pulp (ik gebruikte wortelpulp)
50 gram pecannoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine ovenschaal (circa 20 x 10 cm) met bakpapier.

Smelt de kokosolie op laag vuur (of in de oven).

Doe eieren, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, vanille-extract, zout en kaneel in een kom. Meng met garde of mixer tot het goed gemengd is.

Voeg de gesmolten kokosolie toe. Klop tot het een egaal mengsel is.

Meng de juice pulp met een lepel erdoor.

Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de pecannoten erover en zet in de oven.

Bak 20-30 minuten en laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Enjoy!

0 reacties:

Een reactie posten

Laat je reactie hier achter...