13 sep 2013

Whipped coconut cream


Whipped coconut cream


Sommige keukentermen moet je niet proberen te vertalen vanuit het Engels naar het Nederlands. 'Cinnamon' klinkt zoveel mooier dan kaneel, 'bun' mooier dan broodje. En opgeklopte kokosroom klinkt al helemaal nergens naar. Daarom hierbij een recept voor Whipped coconut cream.


Nodig voor een kommetje plantaardige slagroom:

1 blik kokosmelk (zonder E224, kaliumwaterstofsulfiet)
beslagkom
garde of elektrische mixer

Let op: niet alle merken kokosmelk kun je hiervoor gebruiken. Nutco gebruikt bijvoorbeeld het conserveringsmiddel E224 in de blikken kokosmelk. Hierdoor is de kokosmelk ongeschikt om whipped coconut cream mee te maken. Door de E224 zal het kokosvet niet stollen in de koelkast. Ik gebruikte kokosmelk van het merk Amaizin, te koop bij de biologische supermarkt (bevat guargom als stabilisator).



Bereiding:

1. Zet het blik kokosmelk ondersteboven in de koelkast, minimaal zes uur. Dan zal het dikke gedeelte van de kokosmelk gaan stollen.

2. Haal het blik uit de koelkast, maak het open en giet het kokoswater in een beker. Dit heb je voor het recept niet meer nodig, maar je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in een smoothie of Indiase curry.

3. Schep de kokoscrème die is achtergebleven in het blik in de beslagkom. Bij mij was een gedeelte echt hard geworden, en een gedeelte lobbig gebleven. Ik heb beide gebruikt voor de whipped coconut cream.

4. Mix het met de garde of mixer, zoals je ook gewone slagroom zou opkloppen. Na een aantal minuten heb je een luchtige, egale massa die qua structuur vergelijkbaar is met slagroom.



5. Serveer direct, bijvoorbeeld bij vers fruit, cake of warme chocolademelk.




2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Is er nog een ander merk zonder E224? groetjes Sabina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sabina, dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik gebruik altijd Amaizin en dat bevalt goed! Maar in de winkel kun je bij de ingredienten zien of er E224 in de kokosmelk zit, dus dan weet je het meteen :) Succes!

      Verwijderen

Laat je reactie hier achter...